HOME OVER ONS HOE WERKEN WIJ REUEN TEVEN PUPS NIEUWS GALLERY GASTENBOEK LINKS CONTACT TRAINING

 

 

 

Voorstellen

Welkom op onze website, Smallville's Empress.

Wij zijn Ramses en Diana Fransen - Wellens, we hebben samen twee zoontjes Bryan en Justin. En onze grote liefde is de Labrador Retriever.

     Waarom de naam "Smallville's Empress" ?
     Jaren geleden zijn we verliefd geworden op de Labrador Retriever. Deze gezellige, aanhankelijke maar zeker geen 'watje' van een hond had al snel ons hart gestolen. In 2002 begon de passie pas echt voor de Labrador. Na een aantal Labradors te hebben gehad kwam 'Empress of Brownbank Cottage' in ons leven. Ze is onze eerste import Labrador Retrevier dame, ze is geboren in Belgie. We vonden haar zo mooi en ze is onze trots en daarom besloten we dat Empress een deel van onze kennelnaam zou gaan worden.
    Gezien we in een klein dorps gedeelte van Kerkrade wonen, genaamd Terwinselen kwamen we al snel op Smallville's. Dit vonden we wel toepasselijk voor onze kennelnaam. Smallville's is een natuurlijk een afkorting van Small Village. De uiteindelijke Nederlandse vertaling van "Smallville's Empress" staat voor "Keizerin van een klein dorp".


De kennelnaam "Smallville's Empress" is op 23 September 2005 goedgekeurd door de FCI en de Raad van Beheer onder kennelregistratienummer: 264318.

We zijn erg actief met onze Labradors op werk en show gebied, we zijn dan ook regelmatig op internationale rashonden shows te vinden. Wij vinden het erg belangrijk dat een Labrador Retriever, buiten een fijne gezinshond ook aan werk en show kwaliteiten voldoet. Ons doel is om een zo goed, mooi, gezond en lief mogelijke Labrador te fokken die dicht bij de rasstandaard staat en alle kwaliteiten bevat.
We hebben 1 nest per jaar die aan eisen voldoen. De teefjes die we bezitten en de dekreuen die we inzetten zijn gekeurd op HD, ED, Ogen en voldoen uitmuntend aan de rasstandaard. We werken alleen samen met betrouwbare fokkers en dekreu eigenaren... bij ons ligt de kwaliteit in een heel hoog vaandel en niet de kwantiteit....

   Vriendelijke Groeten,
      Ramses en  Diana

Hallo,

   Mijn naam is Bryan Fransen en ben de zoon van Ramses en Diana.
   Ik ben opgegroeid met labradors en heb de liefde voor dit ras van mijn ouders overgenomen. We hebben allemaal mooie en lieve labradors maar ik heb toch mijn favoriet en dat is Empress. Ze is en blijft voor mij erg speciaal.
   Ook ik wilde, net als mijn ouders, de showring in om onze honden te showen. Maar ja ... ik ben nog erg jong. Na wat trainingen van mijn ouders mocht ik meedoen aan de kind / hond show, natuurlijk met Empress. De eerste keer werd ik 2e van 15 kinderen en de tweede keer dat ik mee deed werd ik 4e van 18 kinderen met hun honden. Naderhand ging ik ook onze Chayenne uitbrengen in de junior Handling en heb ik meermaals de 1e plaats behaald...
   Maar nu heb ik de smaak te pakken en wil dit wel vaker doen. Daarom mag ik straks de Junior training gaan volgen bij de MHSV. En als ik dan bijna net zo goed ben als mijn ouders mag ik ook onze labradors uitbrengen op de internationale show als Junior Handler. En dat is iets waar ik nu al naar uitkijk.
   Dus houd me in de gaten, voordat je het weet sta ik naast je in de ring ;-)


   Groeten
Bryan